Menu

Opinie FedEx

Nadawałeś przesyłkę korzystając z usług firmy FedEx? Oceń kuriera i podziel się swoją opinią z innymi.

Kurier FedEx

Logo
3.8
Ocena na podstawie 856 opinii
Terminowość dostaw
Poleć kuriera
Cena
Sprawdzony przez GlobKurier ® Kurier zweryfikowany przez nasz wewnętrzny system jakości oceny dostawcy: aktualna polisa ubezpieczeniowa, prawidłowość licencji, możliwy tracking.
Logo
Sprawdzony przez GlobKurier ® Kurier zweryfikowany przez nasz wewnętrzny system jakości oceny dostawcy: aktualna polisa ubezpieczeniowa, prawidłowość licencji, możliwy tracking.
3.8
Ocena na podstawie 856 opinii
Terminowość dostaw
Poleć kuriera
Cena

Zanim zamówisz kuriera FedEx, przekonaj się jakie opinie o FedEx, mają użytkownicy. Opinie o FedEx powiedzą Ci, jakie usługi są najpopularniejsze i spełniają oczekiwania klientów, a co ich rozczarowało. Jeśli korzystałeś z tej firmy, możesz zostawić opinie o kurierze FedEx. Nie musisz być klientem GlobKurier.pl, aby móc ocenić firmę FedEx.

Kurier FedEx opinie

Filtruj

FedExNumer przesyłki: 6233367461809
Ocena Ogólna: 5
Cena
Czas
Poleć kuriera
Opinia:
Moje pierwsze spotkanie z tą firmą kurierską (w sumie zamawiam bardzo rzadko). 11-go kwietnia ok.16:00 otrzymałam SMS z informacją, że następnego dnia zostanie dostarczona przesyłka. Godziny nie podano jak i numeru telefonu do kuriera. A ja miałam na ten dzień zaplanowany wyjazd, pod moją nieobecność również nie miałby kto odebrać przesyłki. Zaczęłam grzebać w internecie, telefony do firmy gdzie zamówiłam drobny produkt i firmy kurierskiej nie odpowiadały, a przy zamawianiu produktu nie było nazwy kuriera ani wyboru tegoż więc skąd miałam wiedzieć wcześniej kto dostarczy. Po prostu czekałam na informację. Tak to wyszło, zestresowałam się że hej, na dodatek opinie o FedEx były kiepskie. Rankiem 12-go jak zazwyczaj wyłączyłam telefon i zabrałam go ze sobą, będzie co będzie, trudno. Po powrocie do domu w godzinach około południowych włączyłam telefon, były tam dwa nieodebrane połączenia od kuriera - o 9:00 i 10:00. Masakra, ale poznałam przynajmniej Jego numer. Zadzwoniłam. Odebrał bardzo spokojny starszy głos (moje pokolenie), połączenie było czyste i wyraźne (kurierzy z InPostu, DPD etc. - to bardzo młodzi zabiegani ludzie, trzeba szybko ogarniać co mówią i mieć dobry słuch, bo zdarzają się zakłócenia). W sumie reguły nie ma, szanuję każdego kuriera ( może za wyjątkiem dwóch sprzed trzech i pięciu lat, ale było minęło, teraz mam większe doświadczenie). Pan z FedEx-u przekazał, że przesyłkę dostarczy w poniedziałek do godziny 11:00. Dziś rano z kolei przyszedł SMS z firmy kurierskiej, że przesyłka zostanie dostarczona w godzinach 10:00 - 13:00. Tak czy inaczej byłam w domu a telefon miałam w zasięgu. Zadzwonił ok. 11:00. Przesyłkę pobraniową odebrałam. Kurier bardzo ludzki i życiowy, szczupły z siwą brodą. Po prostu spokojny. Ja się spieszyłam bo miałam wyrzuty sumienia z powodu tego piątku i, że musiał przyjechać drugi raz. A on mi jeszcze przypomniał o sprawdzeniu paczki czy jest wszystko w porządku. Co ja będę sprawdzać niesamowicie sztywną kopertę z wysokotemperaturowym klejem wartości 70 zł, jak wszystko wyglądało ok. W sumie to pierwsza firma kurierska i kurier z jakimi miałam dotąd do czynienia, przy których bez problemu można sprawdzić dostarczony towar, nawet sami przypomną, zapytają. Nie chcę już ględzić, to męczy. Ale na moim przykładzie widać, że negatywne opinie o FedEx są krzywdzące. Ja z czystym sumieniem dałam 5 gwiazdek. Miłego dnia dla wszystkich czytających :).
Jolanta M., 15 kwietnia 2024
FedExNumer przesyłki: 788019044152
Ocena Ogólna: 1
Cena
Czas
Poleć kuriera
Opinia:
Skorzystałam z oferty FedEx na ekspresową przesyłkę, która miała zostać dostarczona w ciągu trzech dni. Usługa ta była droższa, kosztując 300 zł, co sugerowało szybsze i bardziej priorytetowe traktowanie przesyłki. Mimo zapłaty i oczekiwania, kurier FedEx nie pojawił się, aby odebrać przesyłkę przez kolejne trzy dni, co już na wstępie uniemożliwiło dotrzymanie obietnicy dostarczenia w umówionym czasie. Po nieudanych próbach odbioru przez kuriera, skontaktowałam się z infolinią FedEx, gdzie konsultant potwierdził, że w systemie widnieje data dostarczenia zgodna z zamówieniem. Jednocześnie poinformowano mnie o możliwości złożenia reklamacji i ubiegania się o zwrot pieniędzy za nie wykonaną usługę o przewidzianym czasie. Złożyłam reklamację, mając nadzieję na zwrot kosztów i wyjaśnienie sytuacji. W odpowiedzi na reklamację, FedEx przedstawił stanowisko, że czas dostarczenia przesyłki zaczyna być liczony od momentu, kiedy kurier faktycznie odbierze paczkę od nadawcy, a nie od momentu zamówienia usługi ekspresowej. To wyjaśnienie jest żenujące, ponieważ sugeruje to, że dodatkowa opłata za usługę ekspresową nie gwarantuje rzeczywistego czasu odbioru, a co za tym idzie, czasu dostarczenia. Takie działanie jest naciąganiem klientów i oszustwo. Właśnie z powodu daty dostarczenia przesyłki do klienta, zamówiłam tą usługę i zapłaciłam więcej niż normalnie. Sytuacja ta odzwierciedla poważne niezadowolenie z jakości usług świadczonych przez FedEx oraz wątpliwości co do zgodności ich praktyk z prawem i etyką biznesową.
Nadia, 2 lutego 2024
FedEx
Ocena Ogólna: 1
Cena
Czas
Poleć kuriera
Opinia:
2023-11-15 14:31 Zwrot przesyłki do nadawcy. (nr listu przewozowego 6003215695300) CHORZÓW 2023-11-15 08:51 Przesyłka w oddziale FedEx. CHORZÓW 2023-11-15 05:05 Przesyłka w oddziale FedEx. CHORZÓW 2023-11-14 19:45 Przesyłka w oddziale FedEx. CHORZÓW 2023-11-14 18:33 Zwrot przesyłki przez kuriera do oddziału FedEx. CHORZÓW 2023-11-14 17:57 Nieudana próba doręczenia. Przesyłka awizowana. CHORZÓW 2023-11-14 07:02 Przesyłka wydana do doręczenia kurierowi FedEx. Planowane doręczenie w przedziale godzinowym 10:00-13:00. CHORZÓW 2023-11-14 00:34 Przesyłka w oddziale FedEx. CHORZÓW 2023-11-13 17:35 Przesyłka w oddziale FedEx. CHORZÓW 2023-11-13 17:34 Zwrot przesyłki przez kuriera do oddziału FedEx. CHORZÓW 2023-11-13 17:20 Nieudana próba doręczenia. Przesyłka awizowana. CHORZÓW 2023-11-13 06:34 Przesyłka wydana do doręczenia kurierowi FedEx. Planowane doręczenie w przedziale godzinowym 06:00-09:00. CHORZÓW 2023-11-11 00:57 Przesyłka w oddziale FedEx. CHORZÓW 2023-11-10 18:31 Przesyłka w oddziale FedEx. CHORZÓW 2023-11-10 18:30 Zwrot przesyłki przez kuriera do oddziału FedEx. CHORZÓW 2023-11-10 18:30 Nieudana próba doręczenia. Przesyłka awizowana. CHORZÓW 2023-11-10 11:34 Nieudana próba doręczenia. Podano błędny adres doręczenia. CHORZÓW 2023-11-10 06:59 Przesyłka wydana do doręczenia kurierowi FedEx. Planowane doręczenie w przedziale godzinowym 12:00-15:00. CHORZÓW 2023-11-10 00:44 Przesyłka w oddziale FedEx. CHORZÓW 2023-11-09 18:43 Przesyłka w oddziale FedEx. CHORZÓW 2023-11-09 18:40 Zwrot przesyłki przez kuriera do oddziału FedEx. CHORZÓW 2023-11-09 18:33 Nieudana próba doręczenia. Przesyłka awizowana. CHORZÓW 2023-11-09 16:30 Nieudana próba doręczenia. Przesyłka awizowana. CHORZÓW 2023-11-09 07:06 Przesyłka wydana do doręczenia kurierowi FedEx. Planowane doręczenie w przedziale godzinowym 06:00-09:00. CHORZÓW 2023-11-09 01:54 Przesyłka w oddziale FedEx. CHORZÓW 2023-11-08 17:00 Przesyłka w oddziale FedEx. KRAKÓW 2023-11-08 16:59 Przesyłka w oddziale FedEx. KRAKÓW 2023-11-08 15:44 Kurier odebrał przesyłkę od nadawcy. KRAKÓW
zgroza, 15 listopada 2023
FedEx
Ocena Ogólna: 1
Cena
Czas
Poleć kuriera
Opinia:
Dostałam maila, że paczka została doręczona, jednak w rzeczywistości żaden kurier się nie pojawił. Cały czas był ktoś w domu i czekał na tą paczkę. Po powrocie do domu z pracy, okazało się że paczka leżała obok ogrodzenia. Nie została przekazana nikomu, a jedynie wrzucona na trawę. Dla mnie jest to niedopuszczalne, aby w ten sposób dostarczać przesyłki. Rozumiem, że kurierzy mogą nie posiadać informacji co znajduje się w paczkach, jednak w mojej paczce znajdował się telefon za niemal 5,5 tysiąca złotych. Uszkodzenie przesyłki przez kuriera, które mogłoby powstać na skutek rzucania przesyłką lub pozostawieniem na pastwę losu na podwórku, naraziłoby którąś ze stron na niemałe koszty. A zakładam że najbardziej ucierpiałabym na tym ja, ponieważ Pan kurier uparcie twierdził że dostarczył przesyłkę do rąk odbiorcy. Swoją drogą - w trakcie konwersacji z przedstawicielem obsługi klienta za pośrednictwem chatu, po zapytaniu czy jest jakiś podpis potwierdzający odbiór, dowiedziałam się że nie ma. Podczas wyjaśniania sprawy, chyba z kurierem, okazało się że paczkę miała odebrać Starsza Pani. Nie zostało to zatwierdzone zgodnością nazwiska, niczym. W dodatku miała mieć na imię Anna, co dodatkowo komplikuje sprawę, na niekorzyść FedExu, ponieważ nikt o takim imieniu nie zamieszkuje pod moim adresem, a tym samym, nawet jakby doszło do przekazania paczki to nie jest ktoś taki uprawniony do jej odebrania. Jestem zniesmaczona zachowaniem tej firmy, kuriera będącego jej przedstawicielem i ogólnym podejściem do własności klientów. Totalny brak profesjonalizmu.
Jednym słowem: MASAKRA., 17 października 2023
FedEx
Ocena Ogólna: 1.3
Cena
Czas
Poleć kuriera
Opinia:
Najgorsza firma kurierska z jaką kiedykolwiek się spotkałam. Totalna porażka, nie polecam nikomu i przestrzegam przed korzystaniem z ich usług. Nigdy więcej nie skorzystam z usług tej firmy, a gdyby kiedykolwiek pojawiła się tylko możliwość dostawy za ich pomocą, zrezygnuje z takiej przesyłki. Zdecydowanie wolę dopłacić innej firmie niż przyczyniać się do dorobku tych oszutów i złodziei. Firma postępuje niezgodnie ze swoimi własnymi wytycznymi, w których jak wół jest napisane, że ewentualne opłaty celne pobiera kurier podczas dostawy przesyłki. Dodam, ze sama byłam jedynie adresatem przesyłki, a osobą która podpisywała dokumenty do odprawy przesyłki i była właściwym importerem (a też w celach na własny użytek) był mój brat. Natomiast firma FEDEX mając w dupie wszelkie normy prawne i zasady nie omieszkała wysyłać do mnie wezwań do zapłaty za fakturę wystawioną z dupy po dostarczeniu przesyłki. Dodam, że faktury i wezwania firma wysyłała bez wskazania numeru domu, listem zwykłym (parodia biorąc pod uwagę, że nic nie przyszło drogą elektroniczną, ani poprzez ich kuriera), nie mieli więc żadnej gwarancji, ze faktury doszły. Ba, wręcz chyba miały nie dojść i mieli w zamiarze wydoić mnie z kasy poprzez komornika, bo list doszedł tylko dlatego, ze listonosz doskonale wie gdzie mieszkam. Warto zauważyć, ze listy te dochodzily po 3 tygodniach, kiedy to już termin płatności dawno upłynął, Co więcej z firmą nie da się skontaktować w żaden sposób. Ani poprzez infolinie, ani mailowo, ani przez social media. Podczas gdy zachęcają do kontaktu w celu wyjaśnienia sprawy. Adresy z których odpowiadali podczas odprawy celnej przestały nagle funkcjonować. Zatem odradzam serdecznie. Firmie życzę żeby splajtowała, spłonęła i znikła z powierzchni ziemi sponiewierana wysokością odszkodowań, do których wypłaty zostanie zobligowana. A jeśli ktoś jest chętny do pozwu zbiorowego, zapraszam do kontaktu, chętnie się przyłączę, bo z takim gównem i syfem jeszcze do czynienia nie miałam. Amen.
Marta, 7 lutego 2023