Opinie DHL

Nadawałeś przesyłkę korzystając z usług firmy DHL? Oceń kuriera i podziel się swoją opinią z innymi.

Kurier DHL

Logo
3.8
Ocena na podstawie 552 opinii
Cena
Czas
Poleć kuriera
Logo
3.8
Ocena na podstawie 552 opinii
Cena
Czas
Poleć kuriera

Doręczenie przesyłki to wieloetapowy proces, za który odpowiada wiele osób. Na etapie pierwszej i ostatniej mili najważniejszy jest kurier. Dlatego warto wybrać najlepszego. Poniżej znajdziesz opinie o DHL od osób, które skorzystały z usług tej firmy. Przekonaj się, czy DHL będzie również najlepszym wyborem dla Ciebie.

Kurier DHL opinie

Filtruj

DHL
Ocena Ogólna: 1
Cena
Czas
Poleć kuriera
Opinia:
Zamówiłam paczkę z Douglas 24.12.2022. Jak się okazało paczka miała być nadana z Niemiec przez DHL (o czym dowiedziałam się po zakupie). 2.01.2023 paczka miała zostać dostarczona pod wskaznay adres, cały dzień pozostawałam w domu oczekując na paczkę, co jakiś czas sprawdzając jej status na stronie DHL - jakie było moje zdziwienie gdy znalazłam tam komunikat o 17:12, że nie zastano mnie w domu (brak kontaktu ze strony kuriera, w tym telefonicznego, cały czas byłam w domu). Z uwagi na długie oczekiwanie na paczkę i nieprawdę stwierdzoną w statusie, próbowałam dodzwonić się na oficjalną infolinię DHL - brak możliwości porozmawiania z konsultantem, próbowałam wobec tego podać nr paczki botowi? na infolinii i uzyskać informację na jej temat, jednakże łącznie 4 próby skończyły się niepowodzeniem. Znalazłam kontakt do DHL poprzez profil "DHL pomoc" - po podaniu potrzebnych danych otrzymałam informację, że kurier otrzymał błędne dane, tj. nie zgadzała się jedna cyfra w kodzie pocztowym (nadal jest to teren obok siebie). Następnego dnia 3.01.2022 otrzymałam telefon z obsługi klienta, że pomyłka była w adresie, ale dotyczyła jednak numeru mieszkania (sprawdziłam na stronie Douglas zamówienie i wszystkie dane podałam prawidłowo) i albo otrzymam paczkę 4.01.2023 na adres pierwotny albo mogę przekierować paczkę. Przekierowałam ją na inny adres i w godzinach 10-12 w dniu 4.01.2023 miała zostać dostarczona. 4.01.2023 o godz 10:22 otrzymałam telefon od kuriera, że stoi pod klatką. Proszę, aby wybrał wobec tego numer mieszkania i mu otworzę. Otrzymałam informację, że stoi pod klatką, ale pierwotnego adresu. Poprosiłam, aby zadzownił wobec tego do swojej bazy/centrali, ponieważ wczoraj zostałam zapewniona na infolinii, że paczka zostanie dostarczona na adres przekierowania. Po wymianie zdań, z której wynikało, że Pan nie zna telefonu do swojej centrali (???) oraz, że mogę sama sobie zadzwonić, stwierdziłam, że podjadę na adres pierwotny i poszukam Pana, na co ten przystał. W międzyczasie zadzwonilam na numer, z którego w dniu poprzednim otrzymałam informację o przekierowaniu - tam Pani mnie poinformowała, że nie wie czemu kurier pojechał na pierwotny adres, ponieważ dane o adresie do przekierowania paczki zostały prawidłowo przekazane i jedyną opcją jaką może mi zaproponować jest dostawa kolejny raz na poprawny adres. Powiedzialam że odezwę się jeśli nie znajdę kuriera, ponieważ czekam na te paczkę już prawie 2 tygodnie! (12 dni). Po znalezieniu kuriera na osiedlu przywitałam się i podziękowałam za paczkę. Obejrzalam ją i nie było tam adresu przekierowania, a jedynie wewnętrzna korespondencja firmy DHL między pracownikami, aby poprawić dane i dostarczyć paczkę na ADRES PIERWOTNY (tu podany dokładnie tak sam adres jak na paczce) w dniu 04.02?? Kolejny raz spytałam na infolinii, jak kurier miał dostarczyć paczkę na adres przekierowania, skoro nie ma adresu przekierowania na paczce, a jedynie powtórzony adres pierwotny. Dostałam iformację, że najwyraźniej ktoś na magazynie nie nakleił prawidłowego adresu, który został przekazany. Na paczce są okleiny - łącznie 3, na żadnej śladu przekierowania na adres prawidłowy. Na kogo mogę złożyć skargę? Na niewykonanie usługi na DHL24. Jakę będą konsekwencje? To wewnętrzna sprawa firmy. No więc tyle, nie polecam usług tego przewoźnika, po paczkę najpewniej i tak pofatygujesz się sam, mimo włożonego wysiłku w jej otrzymanie. Jakkolwiek dziękuję za pomoc profilowi DHL Pomoc na Facebooku.
Lilly, 4 stycznia 2023
DHL
Ocena Ogólna: 1
Cena
Czas
Poleć kuriera
Opinia:
Na pewno różne krążą opinie o firmie dhl. Ja akurat nie miałem pozytywnego doświadczenia. Było kilka takich spraw, a mianowicie najpierw nie dostałem kodu odbioru paczki na pocztę internetową i paczka trafiła do nadawcy. Drugim razem była taka sama sytuacja, nie dostałem kodu odbioru a paczkę widziałem w punkcie dhl pop w żabce. Mało tego, tutaj była to wina kuriera, dlatego że nie chciało mu się iść na trzecie piętro i dostarczyć do mnie paczki( UWAGa: byłem w domu, a kurier zaznaczył że nikogo nie było i nie miał możliwości dostarczenia do mnie paczki). Kolejne sytuacje to: kurier zadzwonił do mnie, że ma dla mnie paczkę do dostarczenia, powiedziałem dobrze, dziękuję za informację, po czym dzwoni i powiedział że zostawił ją w punkcie dhl(uwaga: byłem w domu i po raz kolejny kurierowi nie chciało się wejść na trzecie miejsce z paczką dla mnie. Poszedłem do żabki i usłyszałem, że kurier zostawił paczkę po za systemem, po co? Żeby nie ponieść odpowiedzialności za to, że nie dostarczył paczki do domu? Nie mam pojęcia. Kolejna sytuacja: widzę samochód dhl na swoim osiedlu, więc podszedłem do pana, który UWAGA już odjeżdżał,a miał moją paczkę i we wcześniejszej rozmowie telefonicznej poinformował mnie, że dostarczy do domu. Co by było gdybym nie podszedł do samochodu dhl? Po raz kolejny nie dostałbym swojej paczki mimo tego że w domu był ktoś kto by ją odebrał? Nie mam pojęcia, ale firma dgl jest żenująca. Serdecznie NIE polecam.
Mar, 8 grudnia 2022
DHL
Ocena Ogólna: 1
Cena
Czas
Poleć kuriera
Opinia:
Już drugi raz DHL pokazał swoją ignorancję w stosunku do klienta. Firma przesyła powiadomienie, że Kurier zgłosi się w danym dniu tak jak np. dzisiaj 05.01.2021 pomiędzy godz. 12:00 A 17:00 a on mało, że się nie pojawia to nawet nie raczy o tym klienta powiadomić. Klient zwalnia się wcześniej z pracy (oczywiście musi ten czas potem odpracować) czeka na kuriera a ten go olewa całkowicie. Kontakt z DHL jest utrudniony tak, że przeciętny klient nie ma szans dokopać się do konsultanta tej Firmy pomimo, że jest na ich Witrynie DHL24.PL E-Formularz to i tak nie masz pewnych danych bez których formularz zostanie i tak odrzucony. Dziś znów nie zjawił się Kurier DHL- przewóz Białystok-Kazimierza Wielka nr przesyłki: 23154930250. Po wielu minutach słuchania automatu odsyłający ponownie do E-Formularza z którego nic nie wynika odezwał się w końcu konsultant, który przekierunkował przesyłkę z 05.01.2021 na 07.01.2021 tyle, że dziś zwolniłem się u szefa z pracy i zmarnowałem czekając od 12:00 do 17:00 bez rezultatu pół dnia i teraz znów będę musiał zamienić się w pracy na inne godziny gdyż kurier ma przyjechać 07.01.2021 do godz. 12:00. Następny dzień w plecy. Jeżeli Firma nie potrafi być uczciwa w stosunku do klienta to powinna zrezygnować z świadczenia takich usług. A perfidią jest to, że mając mój numer telefonu oraz adres mailowy nie raczą nawet powiadomić, że kurier ot tak po prostu nie przyjedzie. Ludzie.... Z daleka od takiej firmy dhl z małej litery bo nie zasługują na dużą.
goombay, 5 stycznia 2021

O firmie kurierskiej DHL

Jedna z najpopularniejszych firm kurierskich realizująca w GlobKurier.pl krajowe wysyłki. Powstała w 1969 roku za sprawą Dalsey’a Hillbloma i Lynna – trzech współzałożycieli. Ze względu na problematyczne działanie poczty w tamtym czasie rozwój tego biznesu był natychmiastowy. Do dzisiaj przewoźnik DHL to jeden z gigantów w swojej branży. Dla DHL najważniejszą, priorytetową wartością była i jest obecnie szybkość (nawet na dalekich destynacjach) w doręczeniu paczki od nadawcy do odbiorcy. Czy rzeczywiście kurier może pochwalić się dbałością o ten aspekt podczas dostawy? Jeżeli korzystałeś z usług i chcesz pozostawić swoją ocenę wystawiając opinię o firmie DHL skorzystaj z naszego formularza.

Jak dodać opinie o kurierze DHL?

Chcesz dodać opinie o kurierze DHL? Nic prostszego! Wystarczy, że wypełnisz nasz formularz oceny przewoźnika DHL określając kilka istotnych parametrów takich jak szybkość doręczenia czy koszt transportu. Dodatkowo wskaż rodzaj przesyłki i miejsca skąd i dokąd była ona realizowana. Podziel się z innymi użytkownikami własnym doświadczeniem wysyłkowym. Ocena przewoźnika przyczyni się do zdobycia najistotniejszych informacji o wszystkich usługach firmy DHL. Aby ocenić przewoźnika DHL w rankingu kurierów nie musisz być klientem GlobKurier.pl.

Przesyłki kurierskie DHL w GlobKurier.pl

Z przewoźnikiem DHL wyślemy koperty, niewielkie przesyłki, paczki oraz palety (EURO i przemysłowe). Ceny usług w ofercie dla firm rozpoczynają się od 10,95 zł (cena netto bez opłaty paliwowej). Jeżeli chcesz zgłosić się po ofertę dla Twojego biznesu sprawdź cennik i napisz do nas. W ramach usługi oferowane są również różne opcje dodatkowe takie jak pobranie, ubezpieczenie, powiadomienia o doręczeniu itp.

Jak zamówić kuriera DHL za pośrednictwem GlobKurier.pl?

Spodobały Ci się opinie o DHL i chcesz skorzystać z usług tej firmy? Wejdź na szybką wycenę paczki z GlobKurier.pl, wpisz destynację, parametry i wybierz przewoźnika z dostępnych opcji. Przejdź przez intuicyjny proces zamówienia paczki i potwierdź chęć realizacji usługi. Kurier DHL realizuje również tak zwane szybkie doręczenie do określonej godziny. Po potwierdzeniu i opłaceniu zamówienia czekaj na kuriera!   

Śledzenie przesyłki DHL z GlobKurier.pl

Zamawiając kuriera DHL za pośrednictwem GlobKurier.pl masz możliwość monitorowania swojej przesyłki od momentu złożenia zamówienia aż do chwili dostarczenia paczki do odbiorcy. Więcej informacji o śledzeniu paczki znajdziesz tutaj: Śledzenie paczek DHL, monitorowanie przesyłek | Globkurier.pl

DHL podsumowanie

Firma kurierska DHL działa już od ponad 50 lat i obsługuje globalny rynek. Dostarcza przesyłki krajowe oraz międzynarodowe do różnych zakątków świata. Wieloletnie doświadczenie spedycyjne pozwala na realizacje wszelkiego typu zamówień. Firma DHL nieraz wspierała logistykę produkcji filmowych lub pracowała przy innych wymagających projektach. Nie bez powodu doceniana jest przez klientów biznesowych oraz indywidualnych, o czym świadczą liczne nagrody oraz wyróżnieniami. Jeśli chcesz skorzystać z usług DHL w atrakcyjnych cenach, możesz zamówić kuriera za pośrednictwem GlobKurier.pl. Pełna oferta DHL dostępna na stronie: Kurier DHL.